Rast,vila

Äntligen helg?? Jo jag skulle vart långledig denna helg fre-må men det kom lite imellen på jobb om man säger det lite snyggt. Ja det är bara att ställa sig i ledet och jobba på, men lite frigång hoppas jag på i helgen ändå och nu i värsta sommarhettan så planerar jag för lite gädd och abborre fiske. Det är alltid lika roligt att fiska dessa firrar då dom som sagt nappa utav bara h-vete.
Men nu ikväll blir det avkoppling i ryggläge och kanske jag försöker att lira lite gitarr i väntan på morgondagens första solstrålar.



Tyvärr så får Laxfisket lida lite nu då jag har allt annat än moderata arbetstider ett par veckor framöver, men vadå jag har väll vart vaken 30-40 timmar förr så visst det är nog latmasken :)

Nej nu ska jag öppna en vinamaipo och grilla en skiva kött....Haett fiskebröder och syrra

//oLLe

Premiärtur

Faan vad kul när man investerar i något som vart helt rätt, denna fiskepryl kommer att bli min nya favorit där jag tidigare kört med flytring, äntligen ska man nu slippa blåskattar och kramp i fötterna.
Då den har helt plan botten så är den otroligt stabil och det är lagomt utrymme för fiskegrejor.
Från det man plockar ur den ur väskan och pumpat upp tre kammrar så har det max gått 10min för att sedan paddla ut och dra en feting, packa ihop prylarna tar ochså max 10 min för att sedan slänga upp väskan på axeln och dra  på krogen. Paddeln jag köpte för hela 58kr var tyvärr bara ankskit så jag drar en repa till biltema och köper en "lyx" variant för 170 spänn som är 210 och delbar.
Om nu bara allt hållerihop på jobbet och jag kan sluta i normaltid så blir det en "riktig" fiskepremiärtur i morgon eller till helgen....
Den som dör med mest grejor vinner, visst var det så?? ;))





//oLLe

Kajak

Jepp då har shopping nerven övervarvat igen och det blir nog nu till att stoppa plånboken i frysen för avkylning.
Skulle åka och handla en kabel till datorn såklart fick man med sig en uppblåsbar kajak.
Det kommer bli en hitt hoppas jag då jag gärna byter flytringen mot denna farkost...
Hoppas jag kommer hem från jobbet någon dag medans det är ljust ute så jag kan prova den. Återkommer med utförlig rapport från fisketur så snart jag kan.

Skitfiske på er...

//oLLe

Dags för service

Ja nu känns det som laxsässongen verkar bli extra lång detta år så då är det väll lika bra att serva min "gamla" krigare som övervarvat i bammbamm kast ytterligare ett år. Jag blir imponerad hur dessa tröskverk håller trots all minst sagt omilda behandling! Skulle nog tro att ingenjören som konstruerat dessa 7000 serierullar jobbade i sovjetunionen som stridsvagnsutvecklare tidigare.



Jag brukar ge mina rullar en spabehandling på hösten innan dom går i vinteride men som sagt eftersom läget är så gynnsamt med vattenföringen så får laxsässongen bli minst 4000 kast till ;)
Nu får jag hoppas att även min arbetsgivare ser hur bra fiske det är och släpper ut mig,hmmmm provar nog att muta med lite laxfilé.

Tur var att jag öppnade min 7500c3 rulle för koll då jag upptäckte ett par saker jag bör beställa till nästa år, och på önskelistan står en evighetsskruv en kniv och ett koplett bromspaket...jo just ja en låsring till ena kulagret behövs nog ochså då den flög över balkongräcket. Nu vart det en olle patent iform av en Aberdin metkrok som jag bockade till :)



Skitfiske på er

//oLLe
 

Vart bara tvungen..

Efter att jag fått rapporter om riktigt hyggligt laxfiske i Bergeforsen så släpade jag mig dit i går kväll och köpte ett fiskekort för att prova på en natt nu när vattenföringen är helt okej.



Det var 8 år sedan jag fick min senaste lax att hugga i denna älv!!! Men å andra sidan tror jag det är 9 år sedan det gick vatten :)

Och denna kväll var faktiskt lyckad, innan 24.00 så hade det kommit upp 6st rättkrokade fiskar och "bara" 2 fel...hmmmm det fanns alltså möjligheten även för mig. Dom flesta drog när det började regna vid 01 tiden och jag gick in i stelthmode till det började ljusna lite vid kvart i tre.
Och på andra kastet i morgonljuset så nöp det i en hanne på 11440gr......faaan det går ju.
Väldigt tydligt är att när det börjar mörkna på så ställer sig fisken och står sedan ganska still under dom mörka timmarna. Så fort det börjar ljusna för mycket så drar dom berömda laxstimmen dra runt i älven och det är omöjligt att få nått att hugga.



Kul var det iallafall att fiskarna åter hugger i Bforsen.

//oLLe 

RSS 2.0