Det rycker i nerven!

Tar mig en tur ner Ljungan och "mitt" ställe för lite span och kanske fiske. Jag känner på mig att det börjar hetta till ordenligt på nackarna nu.

foto Lars Öhman
foto:Lars Öhman

//oLLe

Är detta möjligt!

Har märkt att det blir tyngre och tyngre att binda flugor och knyta knutar, håller jag på bli blind eller har jag drabbats av det omöjliga att jag börjar bli gamal??
Faaaan läsglasögon drabbar folk över 45 eller som dom gamla grekerna sa Presbyopi (gamla ögon)! hmmmmm for iallafall iväg och inhandlade två par brillor nu på förmiddagen och............jo dom jävlarna funkar....satans skit mina ögon har blitt pensionärer..



//oLLe


Grovt miljöskadad

Inte helt lätt att ställa om gammroppen från nattmink till dagdåre. Sen att biljäveln släppte avgassystemet när jag åkte hem förenklar inte min tillvaro direkt, får inte reservdelar förens på tisdag så jag får åka omkring med hörselkåpor nåra dagar till :) Har iallafall en skön video från Torsdag natt där en små stressad Christian måste åka hem och gärna ville känna ett hugg innan han drog....Det fick han...

Christian Lundbergs larre
 

//oLLe


Så var resan över för denna gång.

Ja vilken otroligt rolig vecka det var, bo och fiska ihop med Simonsson, Nässen och Holmlund kan bara bli askulT.
Vi fick tillsammans 16 Laxar vilket måste ses som sanslöst flyt.
Holmlund det gamla oraklet fick 6st Nässen fick 3st Simonsson 3st och jag fick 4st. Störst 12800gr minst 3000gr

Till er som ska upp och fiska så funkar stadsidan bäst under 300m2 iallafall under veckan som var. Vi fick fisk på så lågt vatten som 150m3.

Riktigt kul är ochså att Nipstadsfisket alltid levererar nya laxfiskare, natten som var fick en av Tony Ekholms polare sin första larre...Grattis Rådman, nöta lönar sig alltid.

Nej nu ska jag resa vidare på semester och vi i Sviten tackar våra groupisar för all uppmärksamhet.

//Per,oLLe,Jonas,Mathias

Jo just det jag har sumpat avgasröret på bilen så hör ni nått som vrålar jävlaranamma i skogarna så kan ni alltid komma och hälsa.

   

Torsdag natt!

Tänka sig att den statistiskt säkraste dagen för lax i nipan blev den sämsta.
260m3 och förutsättningarna var identiska med Måndagens rockenroll och vi var redo för fajt. Då fisket i måndags först komigång vid midnatt så väntade vi otåligt.
 
23:50 så började det vi väntat på, lillrace med två fina varav den ena togs av laxsvitens laxkung Mathias 7.0kg
Tyvärr så vart nån tvungen att fingra på knapparna hos eons driftcentral vid 1tiden och vips så var vattnet nere på 150 friska och jag avslutade därmed detta års laxfiske.

Jag återkommer med sammanfattning och lite annat så fort jag vaknat upp och viket upp fällknivsryggen, men sviten tog närmare 140kg lax dessa nätter...snacka om röta!



//olle


Godmorgon!

Sviten har jobbigt denna synnerliga fina morgon då vi tittade lite djupt i glasen..Vi ska iallafall ut och äta våran obligatoriska kebab och binda lite räv på järn. problemet nu är att få med oss alla ur rummet då vissa vill sova lite extra.


Vi återkommer vi som e vaken.

//o<------<LLe å per

Flipp å Flopp

Ojoj! nu har det skett det laxsvitenboys hade ett magiskt oflyt, Mathias brände fiskar i parti och minut vilket inte är direkt vanligt om man säger så.

Men Johan Andersson trollkungen himself rockade mitt  i laxsvitsgänget och fick två fina, ja även Christian Lundberg den gamla minken fick en fet fin larre på 13,5......snyggt jobbat även om CFC inte tycker det rockar i norrländskan, men jävlar vad fin den var.



Nu är det faktiskt så att Laxsviten inte vart helt tom för jag fick faktiskt en rackare på 11kg och nu börjar det brännas i gänget vem som ska städa skithuset och svabba sviten när vi checkar ut.
Vi har nämligen en uppgörelse där bäste fiskare städar upp skiten efter oss andra :))

Nej nu ska vi bläddra i tidningarna och sammkväma över nått kallt...godnatt från oss och vi bloggar vidare i morrn!



//oLLe

Ny dag...9/7 håller flytet i sig för sviten?

Nu är vi hetare än någonsin!  Alla i sviten är i topptrim efter nattens rockenroll trots att Mathias tömde lagret på 7,2or efter sin trippel tidigt i går.



Riktigt skönt var att alla i sviten fick fisk i går Jonas dubbel värmde extra fint i våra laxhjärtan.



Per fick ochså lax som sagt och hans nya personliga rekord är numera 12800gr



Min lilling på fyra kilo var viktig då jag var så jävla trasig men ändå orkade fiska, den är numera mat.



Ja ja detta är som sagt historia och nu börjar en ny dag med helt nya förutsättningar, ja vissa rutiner måste surjämtarna ha ordning på och det är kebabpizza och blädra i en aktuelltrapport från 86.
Vatten föring ser ut att bli likadant som i går och vi får hoppas det har stigit fisk idag med!

Jag tror mig veta att nån i sviten fiskar fullt igen ;)

//oLLe

Laxsviten vrålar FIIIIIIIIIIIIIIISK!

Efter mitt försök att sova till 22:00 för att sedan dra ner och fiska sket sig totalt och jag sitter nu uppe i Sviten och tar konsekvenserna av detta...slut på power gammjävla kroppen tål inte längre att vara vaken två dygn och en simpel magsjuka.

Men en liten snabb sammanfattning kommer här! Bilder och intervjuer kommer upp senare när vi vaknat till liv igen.
 
Kl 02:20 såg det ut såhär hos oss

oLLe   en sketen larre på 4kg
Mathias fiskade fullt! 11,7kg 9,1kg 8,4kg och det var klart kl 23:50  och han kan numera tittulera sig öldrickande förstehåvare och den titteln har han till kl 06:00 
Per har hitills fått en på 12,8kg vilket är nytt pers.  
Jonas jagar trippel har kl 02:00 fått två 8,7kg och 7,3kg

Roligt att alla i sviten fått fisk ikväll och av totalt 9 fisk såhärlångt så har sviten boys 7
det är lätt att va ödmjuk denna kväll :))

Grabbarna kör som sagt vidare själv måste jag nu försöka taigen lite sömn inför resten av veckan.

//oLLe

8/7 Ny dag för grabbarna i Laxsviten

Nu är hela laxsviten vaken och håller på att dona med utrustning. Linvändning,krokslipning,flugbindning och den obligatoriska kebab pizzan.
Det ser ut som gårdagen med vattenföringen och allt tyder på samma typ av fiske, men det vet man aldrig förens man släpat ner gammkroppen och kastat en repa.

Personligen så är kroppen helt ur fas, vaknade redan 11:30 efter hela tre timmars sömn med rännskita och sköna spyattacker. Fy vad det är okul men känner mig bättre nu och ska försöka äta nått och sova lite innan jag går ner, tror att jag kan hålla mig lugn till framåt  21 tiden iallafall.

Resten av gänget i "sviten" är tokheta och jag tror att nån lyfter sin första trippel i natt.



//oLLe

Laxsviten rockade fett!

Ja nu sitter vi här i sviten och sammanfattar nattens fest! Lite småsura började gänget bli vid midnatt då det inte hade skett ett endaste skit, men som sagt skam den som ger sig och efter att ha grupp pissat så började det hända saker.

00:15 Per Simonsson vrålar fisk och årets race har startat 9kilo på pricken, han hinner bara bloda ur fisken så vrålar Mathias Holmlund och vilken fajt...Lax 3kilo...najs ...efter det så drillas det i parti i minut och sent om sidor så får även jag skrika som en galning....Harr 420gr.....ja jag fick skrika nåra gånger till faktiskt Lax 10,2 och 8,5. Mathias Holmlunds dubbel i kväll var 3 och 8,6 Pers dubbel var 9 och 7..

Vi ska inte glömma Jonas som servade oss med vilja och hopp samt en virre.



Skrev en ölberusad oLLe kl 06:32:25


Två timmar kvar.

Nu är Laxsviten fylld med folk och här binds det flugor och snackas dojjdojj, Surjämtarna drog och åt kebab själv ska jag byta lina på rullen till dagsfärsk 0.60 då vattnen tenderar och sjunka. Just nu går det 294m3 vilket är i slakaste laget.

Jag återkommer i morgonbitti med rapport.
//oLLe

Kul Gäng!

Ikväll blir det Laxfiskefest utan like eller kan det bli något annat när detta rutinerade gäng kommer.

Mathias Holmlund,Per Simonsson,Jonas Nässen från Östersund.
Dyker upp gör även umespecimen med Christian Lundberg,Andreas Johnson och Niklas Lundgren...hmmmm nog ska det bli race.



Vi ska inte glömma gårdagens kung Klas som återkommer samt guiden och kanalkungen Holm.

Jag tippar att "gänget" i sviten rockar gärnet.

//oLLe

09:45 Godmorgon...Noooooooooot

Ho tjena vad finfin man var idag då, det känns som nån kört upp ett krokigt armeringsjärn rätt upp i skitan och erasatt ryggraden med det.
Får väll rulla mig i tigerbalsam och knapra paraflex under dagen så ska nog det hela gå till sig lagomt till nattens fiske.


Älven ser iallafall trevligare ut idag just nu går det ca 390m3 och det luktar grymt fiske kommande natt.
I kväll och framöver denna vecka är det ett skönt gäng som ska fiska så jag ser fram mot trevliga stunder ett par dagar framöver.
Jag återkommer med senaste nytt senare under dagen.
//oLLe

Första dagen på Laxfiskeveckan! 6/7 2008

Ja då är man återigen tillbaka i Sollefteå och Nipstadsfisket för en tuff vecka 28.

Ligger nu i sängen och sammanfattar starten, normalt brukar jag inte fiska Söndagen då det brukar vara installations dagen och birans högtid, men skam den som ger sig och allt talade för en bra kväll då det hade vart finfint fiske både på Fredagen och Lördagen.
Vi var 9 tappra som slet som djur i ca 230m3 vatten, jag var förpassad till kanalen denna afton helt ensam.
Körde en Lax efter ca 40 min fiske och allt såg hoppfullt ut!!! Men det stannade där för egen del men kul var att Klas Petterson nöp sitt personbästa med en grann firre på 11.2 kl 01.00. Grattis Klas.

Nu är klockan 3 och det är forfarande ett gäng som fortsätter, själv måste jag spara lite krafter om jag ska räcka hela veckan ut. Tufft med sprängstens fiske!

I morrn kommer Mattias H och Hedberg och gör mig sällskap vilket inspirerar...näe nu måste jag försöka sova.

//oLLe


RSS 2.0