Oj vad vatten dom hade i magasinen.

Nu får det vara dags att börja spara på vattnet igen...eller! Märkligt är det att det helt plötsligt måste gå över 1000m3 i en hel vecka när man tidigare snålkört så förbannat, men det där lär man alldrig få någon klarhet i ändå så jag lägger inget mer energi i detta from nu.



Tänkte kolla in några riktigt duktiga laxfiskare som ska försöka på sig ett seriöst försök att fiska Lax från Zon1 i bergeforsen nu när vattenföringen är helt okej, kanske kanske men bara kanske ska jag själv gör några kast för att känna av möjligheterna.
Nu när vattenföringen är 700 där och det faktiskt är bra tryck i prylarna på zon1 så vore det själva tusn om det inte skulle komma upp några i natt. Det har tagits en del fisk senaste tiden just på 1:an som faktiskt sitter rätt och har huggigt.

Vi får se vad som sker, jag åter rapporterar vad som skett vid senare tillfälle.

Och ni som väntar på rätt nivåer i Solle ni väntar absolut på något gott.....
Skitfiske på er

//oLle

Arbete pågår



Japp då var man tillbaka i arbete och dagen gick mycket bättre än jag kunde hoppas då taktiken att sova en natt efter ett gäng vakna sprack. Man var väll inte den mest skärpta killen denna dag.

Var en sväng till Indalsälven och tittade till grabbarna som fiskar?? Lax, kan för mitt liv inte förstå hur man kan tillåta det som sker där men det är väll pengar som styr det hela förmodar jag. Att man försöker göra seriösa försök med fisket på zon ett är kul och helt klart möjligt att det hugger en del fina firrar där nu när det går lite vatten, men sen resten av land och båtfisket är ett jävla skämt. 

Nog om detta och nu till Ångermanälvens helt plötsliga utbrott av vatten, jo nog har det regnat en del men vadå!! Ja bra är det iallafall och det kommer att bli en härligt lång sässong där i år.
Bara luckan stängs så kommer fisket slå alla rekord det är jag alldeles säker på.
Lycka till alla som nu har möjligheten att fiska i älven veckorna framöver....Jag är sjukt avis...

Sen om någon har en bra tvåhands flugfiske utrustning till salu så är jag intresserad då min som jag rotade fram i källaren i natt ser ut att ha gjort sina bästa dagar tyvärr.

Nu ska jag åter försöka vända till dygnet och det vore själva faan om jag inte sover denna natt då jag vart vaken nästan två dygn....Det är nyttigt och stärkande med fiske. LOL 

//oLLe

Första fluglaxen på Nipstadsfisket

Yeeeees då har det hänt jag har fått min första lax på flugspö på nipstadsfisket! En firre på 10500gr som var fulständig outröttlig och jag slet som ett djur för att få in rackarn, tur att JonasK och Rogers farsa kom och tittade till mig vid sex tiden så jag fick hjälp med håvningen.



Förövrigt så började det direkt kl19 med nåra hugg och drillning för att sedan bli helt omöjligt då man körde upp vattnet till 980m3! Ringde och kollade med driften och dom skulle köra 1000 till 04 för att sedan små sänka ner mot 800m3 vilket var optimalt igår eftermiddag.
Det stämde hyffsat och vid 6 gick det 800 och det var då det högg. Skam den som ger sig.

Nu är Jonas och Roger farsa nere och kör och jag skulle bli förvånad om dom blir utan.
Nej nu ska jag lasta bilen för att sedan åka hem mot Sundsvall för att sedan börja jobba efter 5 veckors intensivt fiskade vilket känns sådär då jag mer än gärna kunnat köra 5 veckor till :) men det är bara bita ihop inse att jobbet gör att jag kan ha min fritid.
Jag får väll se om jag kanske kan firra nåra strödagar framöver i solle vilket alltid är väldigt trevligt.

Skrev en oLLe från bästa utsiktspunkt.



//oLLe      


Snart dags

Jaha då ska man försöka fiska på 800m3 och en lucka öppen.....hmmm går det?? Japp jag ska fiska fluga denna gång och det har redan dragits en på dan och flera drillade.....Härligt att allt löser sig......Roger Olsson mannen som räddade min dag, jag får låna hans flugutrustning i natt och jag är honom evigt tacksam.
Roger polare JonasK fiskar fluga första gången i sitt liv och har som sagt haft en skön eftermiddag med drill och den där på 11kg

ojoj nu hugger det konstant...bara 45 min kvar....sugen.....LOL....Det här blir garanterat kul.



Skrev en alldeles darrig
//oLLe

7 timmar senare

Ja vad ska man säga....Vart väkt av en hel armé via telefonbulvaner som måste tala om för mig att det går 700m3 och att du lika gärna kan ta en repa förbi bolaget och dricka dig ur krisen.

Ja nu är det såklart lite jävligt att det ska gå fullt på turbinerna och en lucka öppen, allt talar nog mot att det blir bra fiske i natt då det skulle se ut såhär til 24.00 + att det är grummel...hmmmm
Ja men den som känner mig vet att har han köpt kort då jävlar ska det nötas ;))




Fram till nattens pass blir det flugbindning och backtävling med rallybilar? i Solle, nu förstår jag varför det skriker i bildäck hela nätterna här. Dom tränar nog 364 dagar per år inför denna Lördag.

Rapport från en alltid lika het Laxfiskare

//oLe

Dags för vila

Drog över till kanalen vid 02.30 ensamen tyvärr, vid halvfyra började ett race där jag gick med fyra fiskar på 6-7 kast.
Tyvärr så lossnade samtliga när jag skulle försöka ta in dom utan håv...Sånt är livet och jag gick samtidigt miste om en önske trippel.
Förövrig hände inget annat heller för dom andra så sammanfattningsvis så var fisket mellan 20.30 och 23.00 samt att vattnet tyvärr grummlade till sig lite väl mycket under småtimmarna, nu får man hoppas att det inte ser ut som oboy i morgon kväll då jag kliver på sista passet.


Godmorgon skrev
//oLLe

Ivänta på morgonljuset

En snabb uppdatering innan morgonljuset träder in och fisket åter kommer igång.

Härligt drag i fisket före 23:00 då mörkret och regnet gör att det nappar sämmre, haft skönt flyt i prylarna i kväll med två landade redan före 22. 11300gr och 7700gr. Vattenföring optimal då den låg kring 550-570m3 då det nappade bäst.

....................Första 7700gr kl 20:00.................


...................Stången vid 23:00..................


Nej nu måste jag ner igen och det vore läckert om man skulle få fiska fullt i natt då det var evigheter sen man gjorde det senast.

//oLLe

LaxFestival?

Ny kväll nya tag, prylarna halvtorra och jag tokhet vilket känns finfint. Tror på kanonkväll då det är samma förutsättningar inatt, 470m3 just nu och smågrummligt.
Lär bli livat runt älvbrinken i kväll då Laxfestivalen går av stapeln i Solle denna dag, man får väll hoppas på 20mm regn så kanske man slipper tusen frågor ;)

Band ett par lila och röda flugor på BRA krok så föruttsättningarna är goda.
Gårdagens bragd stog Erik Norin för som tripplade och Mattias härliga dubbel med 15300gr på topp..Snyggt!

......................oLLe:s fluga som nöp 8460gr Larren..............


Nej nu ska jag grabba en näve dillchips dra en rispa deo i ljumsken och sen ta mig ner till älvkanten.

Vi träffs vi trivs

//oLLe

BlöTT

Nu är det dags att leta upp boende i Solle för en stunds vila och torkning av utrustningen, det ser inte direkt ut som det blir sol framöver....skööönt att det äntligen blitt lite semesterväder.



Jag återkommer torrare hoPPas jag.

//oLLe


Godmorgon

Ja då var första passet på miniveckan över och man kan sammanfatta det hela med ett kanon fiske till mörkret kom sen ett minirace vid 4 tiden.
Kom upp lagom till 18.00 och då visade det sig att vattnet börjar grummla lite och det pga av konstant regnade ;)) i flera dagar. Kanon vatten på 430kubbar och valet var enkelt då kanalen gick för tungt.
12 pigga drog igång fisket på stadsidan kl19 och direkt kom fisket igång, en hel del sköna drillningar och till publiken på brinken även ett gäng på stången.
När det sedan vart mörkt och regnet gasade på i värsta monsunstuket så avtog fisket och kom först åter vid 04 då Holmlund gnissade upp en rackare på styva 15 pannor.
Själv var jag i kanalen från kl01 då dom sänkte vattnet till 350 och jag trodde på kanonfiske där då det var helt orört, nu vart det bara brända fiskar där förutom Nicklas lillax som ochså högg vid 4.

Min Larre kom upp vid 21:30 tiden och vägde 8460gr och det är alltid lika kul med fisk i frysen.
Ny kväll snart och jag hoppas att det ska generera i en rolig kväll det med....



Skitfiske på er

//oLLe

Ochså bar det av igen!

Lyckan är ett par dygn i Nipan eller? Snackade med Niklas Svanbom som är uppe med kompisgänget från Gävle och dom hade haft finfint fiske i natt på kanonvatten och i samma andetag så erbjöd han mig ett kort i natt eftersom en av dom vart tvungen att joBBa. Passade på att boka Fredag natt och Lördag natt i samma veva så nu blir det 3 nätter på raken.
Otroligt vad allt löser sig bra ibland ;) Är ruskigt laddad och tur var väll att jag band nåra flugor i morse så jag har nått roligt att prova.



Nej nu kan jag inte sitta här och skriva massa dynga utan nu drar jag iväg >--------<>
Jag återkommer från plats under miniveckan.

//oLLe

Tillbaka till verkligheten

Åkte som sagt upp i går morse för ett dagpass i strålande spöregn allt skulle bara stämma. Stigande vatten under dagen och när vi var klara för dagen gick det 422m3 vilket var några år sedan vid den här tiden.
Jag började i kanalen då det har vart race där dom senaste kvällarna, men oj vad det inte nappade.
Strax efter lunch kom det ett bilsass med folk till kanalen och vips så var det 9 man där och om man har fiskat på skygg dagfisk i kanalen så vet man att det inte är lönt att stå där då det bara blir felkrokat i virrvarvet av linor och krokar.
Drog över till stadsidan och provade där resten av dagen och trots att det som mest var 16??st som fiskade så kom det inte upp nått.

Kvällsfisket har jag dålig koll på men allt tyder på att det måste gott gött då vattnet fick trevliga sänkningar.



Nu blir det att komma in i verkligheten igen då jag måste börja jobba lite smått redan i morgon men ska försöka köra några repor till bara jag får möjlighet att ta lite timmar ledigt. Ljungan ska väl ochså få sig en duvning bara vattnet har sjunkigt efter lite.

Skitfiske på er alla

//oLLe

Nytt stål i ryggan!

Sitter och grunnar på en dagrepa i morgon, hoppas och tror på regn och allmänt skitväder. Visst e man knepig som hellre ser en mulen dag än en het varm solig en! Man får verkligen tro att folk på stan inte tar illa upp när man önskar grå himmel under folks semester.
Men å andra sidan......whatever!



Nu blir det teve hela kvällen då jag för första gången på 5 veckor slog på den idag,

//oLLe

Salmon Dance

Visst e det nått specielt med Fredagar?? Har just knaprat grillat och lapat rövin och nu startar året konsert i krokarna kring sommarhuset, förmodligen den endaste spelningen för året men troligt ochså den bästa!
Synd att ni inte kan vara närvarande..LoL



Imorgon e det bestämt att oLLe ska glida på luftmadrass i Stödsjön och bara njuta av tillvaron då det skulle lysa sol hela dan, vem vet om han inte får en mjukglass på eftermiddan. Hoppas! Sen är Söndagen vikt åt räv på järn för att sedan åter titta på Laxälvar.
Det blir förmodligen ett par pass i Ljungan om det inte skulle gå vatten i Solle, känns ganska hett på mitt å svÄrdans ställe för tillfället då det tenderar att gå vatten nästa vecka.

Näe nu ska jag dra ett riff till !!!!!!

Ha ett.

//oLLe


Rödvin och gitarr!

Åter helg och nu har jag faktiskt varit hemma och vittjat brevlådan efter 4 veckor på drift och där fanns som vanligt inget kul att titta på. Nu är det en vecka kvar på semestern för denna gång och jag är helt planlös som vanligt, kanske jag måste dra nån repa på byn och landa lite.

Först och främst blir det samkväm i sommarstugan med proteinrikligt grillat kött och nått vidrigt rödvin, ja vem vet kanske man drar fram guran och spelar lite smoke on the water.
Ska iallafall på söndag binda upp lite nya flugor då jag senaste svängarna fått gått på rester i asken, jo dom funkar dom med men lite roligare är det när man har ett par heta med sig. Flugor ja....har det någon större betydelse hur dom ser ut.

              ....Flugor som jag fått Lax på i Sollefteå senaste åren.....


Näe jag tror inte det men däremot en bra och vass krok är hela grejen samt en alltid fräsch tafs och en osträckt huvudlina.
Har märkt att många snålar in på att byta sin huvudlina vilket ofta tenderar att man häktar på för tunga sänken för att känna grejorna och vipps så sitter man i botten och innan kalaset är slut så har man kastat bort prylar för mer pengar än vad 250m 0.60 kostar. 

Nej nu ska jag rota i kallkällaren och se om inte det ligger en kall pilsner och väntar på mig, tror mig veta att det finns en och annan där ;)

Trevlig helg på er alla och vi träffs och trivs.
//oLLe

Vansinigt roligt det här.

Åkte som sagt upp till Solle för att stilla nerverna i strålande solsken igår....hmmm det är kanske inte det bästa läget att fiska dagtid men och andra sidan så fiskar man inte så får man heller inget.
Vi var 5man som fiskade och det var ett litet race i kanalen mellan 9.00-11.00 precics under den tiden man höjde upp vattnet. Tyvärr ingen på land utan bara ett gäng drillningar.

Eftersom vädret var så najs så gjorde jag ett besök på Boa och inhandlade ett gäng bira och bestämde mig sammtidigt för att stanna kvar över natten och titta på kungarna när dom fiskade.
Det tenderade att bli en mycket trevlig kväll:) Fisket var kanske inte lika hett som tidigare nätter då vattennivån nu börjar sjunka för varje kväll, men i gott sällskap har man ändå riktigt trevligt.
Årets största Larre kom upp iallafall och Simonsson höjde upp sitt pbästa från 12 till 16100gr...riktigt snyggt.
Själv pryade jag som håvare under natten och det var spännande då mästerhåvarn från Långsele var min handledare.
Hur det gick...hmmm...Bra antar jag då dom hamnade i nätet.

Nej nu måste jag sova igen lite då det åter vart ett 24timmars pass i ån.


Axberg med Erik

                                            EkkE med nätet


//oLLe

Som jag trodde

Härligt att fisket fortsatte även v29 om nu någon annan trodde nått annat. Det kom upp totalt 9st och vissa rockade fetare än andra!
Såg att allas våran Simonsson bände upp en och Axberg med för den delen..snyggt att sedan coolaste snubben i ett par skor fick ytterligare en (ni vet han den där Tobbe Mårdberg) skadade inte heller, snart kommer 18+sarn Tobbe.
Sen är jhu sällan Umegänget är utan firrar på Nipstads och klart som korvspad så dubblade Niklas Lundgren en på 10 och på 12.5..läckert.

Jag vart jhu inte direkt mindre fiske sugen om man säger så.......åker nog upp och fiskar dag trots solsken bara för att få känna grejjorna studsa på botten, klart lite samkväm kommer väll med på köpet.

Nu är det bara upp till resten av gänget att visa var skåpet skall stå...Skitfiske på er skrev en lätt fiskesugen oLLe


//oLLe

Begrundar tillvaron

Sitter i sommarstugan och internettfiskar under blåhimmel, nog kan man ha det bättre än så...eller? Tänk om man fått legat och sovit efter en natts härligt fiske ändå.
Tänkte somsagt åka iväg på nått dagfiske i solle men som det ser ut nu så avstår jag det så länge solen tenderar lysa utan molntäcke. Men jag har ångrat mig förr ;)

Nu blir det istället att klippa gräs och det ska gudarna veta att det är ingen liten tomt jag ska dra av.


Iallafall ska det bli spännande och se om veckans gäng träffat på någon Lax inatt, känns otroligt om det inte skett då dessa herrar som är där nu tillhör dom absolut vassaste laxfiskare jag mött i mitt liv.

Nej nu måste jag dra till någon bensinpump och fylla dunkarna men jag återkommer.

//oLLe

Nyäten

Ja visst är Laxfiske fantasiskt kul, först får man leka med maten med spöet och för att sedan äta en härlig grillfilé med ett riktigt gott Tjeckiskt öl.
Nu blir det till att smutta på en virre för att sedan ta igen förlorad sömn!! Eller är det onödig lyx när man har semester?

Världens skönaste gäng kommer till Sollefteå nästa vecka för att ha trevligt tillsammans, tyvärr fick jag inte möjligheten iår att bo ihop med orginal Sviten gänget (Simonsson,Holmlund och Nässen) ni vet dom riktiga surjämtarna som jag fick möjligheten att rocka tillsammans med  förra sommaren.


..................Morgon pigga efter en trippel och en dubbel...................


Sen är även Umegänget där, nog e man lätt avundsjuk nu. Ska försöka att ta mig upp någonting för att köra dagpass och känna lite gemenskap om jag nu inte får för mig att åka till Boden eller Karleby.

Men en sak som är säker är att jag nu ska lata mig i helgen och försöka att inte tänka mer än nödvändigt på Laxfiske.....ähh skojja bara...ska tänka Lax och lata mig.



Trevlig helg.

//oLLe

Nu kan man tittulera sig Laxfiskare även i år.Phuuuu!

Efter att varit i Norge och hälsat på goda vänner och latat mig i solen så såg jag att fisket hade lossnat i Solle i veckan, sugen som ett tok ringde jag Roysan och kollade om det var ledigt på dagen och det var bra att kolla faktiskt för på Fredagen var vi 12 som fiskade dagen.
Började direkt på morgonen i kanalen och ganska omgående så drog Holm en fin Öring på 3.5 på stadsidan, härligt nu blir det kanonfiske tänkte vi alla då vatten både kom uppifrån och från betongkasunen uppströms.

Men ack så segt fisket var, visserligen drillades det nån här och där men inget mer på land.
Men skam den som ger sig och efter att inte vilat en minut utan bara nött under hela dagen så fick jag ett hugg kl 18:17 och den Laxhonan på 6500gr var på land kl 18:28!!! 2min kvar på dagfisket ;))


Nu var man åter i gasen och kände helt plötsligt inte av att man stått i sprängsten i 11 timmar utan började genast undersöka om man kanske kunde få 11 timmar till och fiska natt (smart va) Efter lite efterforskning så vart Gävlegänget bara 6man och jag fick fiska på deras 7gubbes kort. TACK! sa jag dåja.

Trodde på en grym natt då vattnet skulle gå hela tiden och med tanke på att det var grymt fiske torsdag natt så borde det rimligtvis bli hyffsat även nu.

Nu ska man inte gnälla då jag faktiskt fått en Larre men lite besviken vart jag då fisket inta alls vart lika hett denna natt. Var i nån firre men inget mer och när jag drog vid 3bläcket så var det 5 firrar på stången.

Näe nu är klockan 10 och jag har släpat mig upp till sommarstugan tankat painkillers samt 1,5liter vatten(kroppen pallar inte i år heller för 24timmars pass)  och nu blir det toksovning för att sedan grilla Lax och dricka pilsner..
Lite sugen är man såklart att åka upp till Boden för en vecka däruppe men först vila och eftertanke.

Skitfiske på er och ni som ska upp V29 kommer om det går vatten få ett sanslöst fiske.

//oLLe

RSS 2.0